Vox ha anunciat que ha suspès de militància el senador per Ceuta, Juan Ros Alcaide, que està sent investigat per un cas de violència de gènere contra la seva dona. Tanmateix, podrà continuar a l'escó mentre no decideixi dimitir.

Malgrat la decisió del seu partit, Ros manté l'escó perquè és un càrrec personal i només qui ha recollit l'acta pot tornar-la. El senador, juntament amb altres dos parlamentaris de Vox en el Senat, està inscrit en el Grup Mixt.

La Guàrdia Civil ha obert diligències per una possible agressió de violència de gènere per part del senador de Vox, acusació que el parlamentari nega. Els fets van tenir lloc aquest dimarts passat a la localitat malaguenya d'Alhaurín de la Torre. Agents de la Guàrdia Civil van anar a un habitatge després d'un avís i es van trobar la dona amb signes de violència i restes de sang.

Les fonts consultades han explicat que el cas ha arribat al Jutjat de Violència contra la Dona número 1 de Màlaga, però que el senador es va negar a rebre qualsevol citació com a investigat en fer valer la seva condició d'aforat. Els senadors només poden ser investigats pel Tribunal Suprem mentre romanen en el càrrec, si la cambra alta aprova retirar-los temporalment la immunitat parlamentària.