El senador d'ERC Robert Masih Nahar, d'origen indi, ha denunciat avui els "insults" que ha rebut a les xarxes socials des que va prendre possessió del seu escó el passat 7 de febrer. Masih Nahar, que va rellevar el dimitit exjutge Santiago Vidal, va pronunciar com a fórmula d'acatament a la Constitució unes paraules que el president del Senat, Pío García-Escudero, li va fer repetir: "Fins a la Constitució de la República catalana i per imperatiu legal, ho prometo", va dir en català.

Segons ha denunciat el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, arran de la seva presa de possessió, Masih Nahar va ser víctima de comentaris "racistes i xenòfobs" en les xarxes socials.

Sabrià ha qualificat d'"absolutament vergonyosos" els insults que li van dirigir "pel seu origen o pels seus posicionaments polítics" a favor de la independència de Catalunya. Per la seva banda, Masih Nahar ha destacat que en els 12 anys que fa que viu a Catalunya "mai havia vist aquest tipus de comentaris o insults".

Nascut a l'Índia el 1974 i fundador del Catalunya Criquet Club, Masih Nahar ha agraït a ERC la seva confiança i s'ha compromès a portar al Senat la "veu" dels 150.000 catalans d'origen indi, pakistanès o bangladeshià.