"Conegut pel seu robust estil de parlar". Així és com defineix el diari econòmic de més ressò al Regne Unit, el Financial Times, el perfil del socialista i alt comissionat de la Unió Europea, Josep Borrell.

El rotatiu va més enllà i compara les declaracions de Borrell contra els joves mobilitzats contra el canvi climàtic amb el que propaga el president dels Estats Units, Donald Trump i el seu equip: "Les declaracions del senyor Borrell arriben després que Trump i altres membres de la seva administració, hagin criticat la senyoreta Thunberg i menysprear les trucades de l'activista sueca perquè els inversors s'allunyessin dels combustibles fòssils".

financial times borrell

El retrat de Borrell al Financial Times no ha estat l'únic crític contra les seves declaracions. L'agència de notícies més important d'Alemanya, el DPA News, destaca com amb tant poc temps en el càrrec diplomàtic de la Unió Europea ja ha hagut de demanar disculpes: "Demana perdó després de pocs mesos en el seu paper a la UE".

dp borrell

El setmanari alemany Die Zeit ha posat l'èmfasi en l'atac del socialista contra els joves de Berlín que protesten contra les polítiques que no pensen en el medi ambient. En concret, es qüestiona com un alt comissionat a titllat de "ridícula" l'acció i destaca la denúncia pública de l'activista belga Anúna De Wever que recorda: "No hi ha cap alternativa per resoldre la crisi climàtica, per descomptat estem preparats per pagar el preu perquè tinguem futur".


zeit borrell
A Bèlgica també li han plogut crítiques. Precisament, l'activista De Wever ha compartit el tuit de l'eurodiputada d'Esquerra Diana Riba: "Aquesta actitud indigna no és digna d'un alt representant. No subestimis la joventut. El cost de no fer res serà infinitament més alt que el cost de qualsevol mesura".