De mica en mica es van coneixent més detalls del segrest de la regidora socialista de Maracena (Granada), Vanessa Romero, en una trama que, segons el jutge, estaria encapçalada pel secretari d'organització del PSOE d'Andalusia, Noel López. El motiu del segrest, que finalment va resultar fallit, era que Vanessa Romero volia fer públic un cas de corrupció municipal, i altres càrrecs del partit van voler "donar-li un ensurt". Avui s'ha conegut que el segrestador, Pedro Gómez, va adquirir una pistola negra de joguina a Amazon, similar a una de real, per amenaçar la regidora, segons informa El Independiente. Pedro Gómez era parella de l'alcaldessa de la localitat, la també socialista Berta Linares.

Segons l'explicació del segrestador al jutge, el 21 de febrer, al voltant de dos quarts de deu del matí, la regidora va deixar els seus dos fills al col·legi de Granada quan Pedro Gómez va aparèixer i li va dir que s'havia quedat sense benzina i que si el podia portar. Vanessa Romero va accedir a ajudar-lo, i després de passar una rotonda el segrestador va treure la pistola negra i la va amenaçar. Pedro Gómez anava equipat per a l'ocasió amb guants de colors, gris als palmells i verd fosforescent al dors. El cas és que Vanessa Romero es va espantar i va seguir les indicacions del segrestador, fins que van entrar en una zona recreativa de l'embassament de Cubillas. Allà Pedro Gómez va col·locar unes brides als canells i al turmell de la regidora.

El mòbil, embolicat amb paper d'alumini

 

També va prendre el mòbil a la segrestada i el va embolicar amb paper d'alumini, perquè "així ho va veure en una pel·lícula, per evitar tenir cobertura". Després de discutir sobre aspectes de l'Ajuntament, la regidora es va posar a plorar i va preguntar a Pedro Gómez si la mataria. Després van tornar a pujar al cotxe, però al cap de poca estona Vanessa Romero va dir que s'havia marejat i volia vomitar. Llavors el segrestador va aturar el vehicle i, després de discutir, la volia ficar al maleter. Després de més discussions, finalment la regidora va aconseguir escapar-se a dos quarts de dotze del matí.

Segons les declaracions, el segrestador i l'alcaldessa es van conèixer per Tinder, i des del novembre del 2020 estaven junts. Ara ja no.

L'escrit considera que hi ha "prou elements" perquè la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia actuï contra el secretari general del PSOE andalús, Noel López, donat que és diputat autonòmic i està aforat, per un delicte d'inducció a la detenció il·legal així com contra l'alcaldessa Berta Linares i el regidor d'Urbanisme, Antonio García Leyva. A més, el jutge considera que hi ha prou indicis per investigar què amagaven aquests papers d'urbanisme pels quals els acusats estaven tan preocupats i demana que s'iniciï una investigació en aquest sentit.

L'alcaldessa de Maracena ha negat aquest divendres en declaracions la seva implicació en el segrest. A la fotografia principal, la seva compareixença davant els mitjans, amb una gran expectació mediàtica.