La titular del jutjat d’instrucció número 5 de Badalona, la magistrada Maria Antonia Raedo, investigarà el periodista Saül Gordillo per la segona denúncia per agressió sexual i submissió química que va presentar una redactora del diari digital Principal, on ell era el seu cap directe, segons ha informat aquest dilluns el gabinet de premsa del TSJC. Gordillo hauria ofert a la redactora portar-la a casa en el seu cotxe després del sopar de Nadal, i l’agressió hauria passat als voltants de la zona de les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs, segons fonts coneixedores de la investigació. En les instruccions penals sempre preval el lloc on han passat o s’han denunciat els fets, i en aquest cas està dins del partit judicial de Badalona. Així doncs, aquesta segona denúncia, finalment, s’investigarà de forma separada i no s’acumularà amb la primera denúncia per agressió sexual que investiga el titular del jutjat d’instrucció 6 de Barcelona. La primera redactora va denunciar que Gordillo l’hauria agredit en la discoteca Apolo de Barcelona l’1 de desembre passat, després del sopar de Nadal. I la segona agressió denunciada, hauria passat hores després.

Saül Gordillo, exdirector de Catalunya Ràdio i l’agència ACN, ha estat citat a declarar com a investigat per la primera agressió sexual denunciada el pròxim 26 de gener, en el jutjat d’instrucció 6 de Barcelona. La víctima també ha estat citada perquè ratifiqui la seva denúncia. Per la segona acusació, Gordillo ha estat citat al jutjat el 20 de febrer, segons fonts judicials. Les dues treballadores de Principal continuen de baixa, mentre que la propietat de Principal va acordar la destitució de Gordillo, com a director d’aquest diari digital, que pertany al grup 8TV, setmanes després de denunciar-se els dos casos contra la llibertat sexual de dues persones de la seva plantilla. La primera redactora va presentar la denúncia en una comissaria dels Mossos a Barcelona el 20 de desembre passat, i la segona, tres dies després.

Submissió química

La segona redactora detalla en la denúncia que va ser agredida sexualment quan estava sota els efectes d'alguna droga o medicament, el que es coneix per submissió química, ja que es va despertar dins del cotxe amb Gordillo agredint-la. L'endemà de la suposada agressió, la víctima va anar a l'hospital perquè es trobava malament, i li van fer analítiques, el resultat de les quals ha indicat que tenia restes de diazepan, un ansiolític, que barrejat amb alcohol pot provocar l'estat inconscient que ella relata en la denúncia, segons fonts coneixedores del cas.

Els Mossos d’Esquadra, i en concret la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS), van recollir les declaracions de les denunciants i de Gordillo per la primera denúncia. El periodista del Maresme va negar els fets, segons va transcendir. La primera redactora va fer una denúncia molt detallada i precisa del que hauria passat, quan ella era a la barra del bar de la sala Apolo i Gordillo li hauria posat la mà per dins dels pantalons, fet que va paralitzar-la, i després de reaccionar va marxar al carrer, on li va explicar a una amiga, i després van atendre-la pel seu estat nerviós i d’angoixa. Agents dels Mossos també van citar redactors de Principal que van ser a la discoteca per aclarir els fets, els quals segurament hauran de tornar a explicar-ho davant del magistrat, que és la prova vàlida per anar a judici. Els Mossos també han fet un informe sobre les imatges de les càmeres de la discoteca d’aquella nit, que s’han aportat al jutjat amb l’atestat.