La seu d'Òmnium Cultural a Barcelona ha tornat a patir un atac espanyolista només quatre dies després que l'entitat denunciés un primer altercat el passat 8 d'octubre, quan es va celebrar la manifestació contra l'amnistia a la capital catalana. Aquest cop, coincidint amb el dia de la Hispanitat, Òmnium ha compartit a les xarxes socials imatges de cartells estripats a la façana de l'Espai Òmnium. "La seva perseverança en la intolerància ens reafirma en el compromís de continuar la nostra tasca per la llengua, per la cultura i el país", ha defensat l'entitat a través d'un missatge a 'X', assenyalant aquest segon atac.

El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, s'ha fet ressò de l'atac i ha assegurat que per cada cop els vulguin "intimidar", es tornaran a aixecar "amb les conviccions encara més fermes". "Res ens atura!", ha afegit en una piulada. 

Segon atac contra Òmnium Cultural en quatre dies

La seu d'Òmnium va patir un primer atac el 8 d'octubre, el mateix dia que Societat Civil Catalana va convocar una mobilització contra l'amnistia que va comptar amb la presència de líders de partits espanyols. En aquella ocasió, també van arrencar els vinils de la façana de l'Espai Òmnium i, a més, van enganxar adhesius amb missatges com 'Ni amnistia ni indults a malversadors i colpistes'. El president de l'entitat va condemnar els fets i va apuntar que tenia "una mala notícia pels brètols intolerants". "A Òmnium continuarem plantant cara a tots aquells que ens voldrien en silenci, quiets i resignats", va assegurar. 

L'espai Òmnium a Barcelona

Els dos atacs han tingut lloc en aquest espai de l'entitat catalana a Barcelona, que va sorgir amb l'objectiu de crear un "centre per multiplicar l’acció a favor de la llengua, la cultura i el país enmig de la capital de Catalunya", segons explica Òmnium. "Serà un espai obert a la ciutadania mobilitzada, útil per a Òmnium i també per a tota la societat catalana, que comptarà amb un centre de treball i laboratori d'idees per a l’independentisme i la construcció nacional i espais de trobada i treball per a altres entitats compromeses amb la societat i el país", anunciava l'organització per presentar el projecte.