La plataforma Mésassemblea ha enviat una carta a algunes de les assemblees territorials en les que es donen “orientacions” de vot de cara a l’assemblea ordinària de l’ANC que se celebra aquest diumenge a Manresa. Un dels objectius és evitar que les ingerències dels partits polítics debilitin l'entitat.

El col·lectiu, que aplega 40 assemblees territorials, és partidari d’introduir canvis als estatuts que afavoreixin els llaços entre les territorials i el Secretariat i també demana més transparència a l’hora d’escollir els membres del Secretariat i els membres orgànics. En aquest sentit, van engegar la campanya Mésassemblea.cat per recollir signatures i aconseguir que les esmenes es votessin a Manresa.

El moviment, però, no va aconseguir el mínim de 2.000 signatures fixat pels estatuts per poder plantejar el debat a l’assemblea ordinària. “Malgrat tot, ens vam quedar molt a prop i, el que és més important, vam rebre moltes mostres de suport. És per aquest motiu que hem consensuat una pauta per orientar el vot i afavorir que, algunes esmenes que han presentat les territorials i que ens semblen interessants, prosperin”, ha explicat Enric Blanes, un dels impulsors de Mésassemblea. Aquesta carta de “recomanació de vot” es pot consultar a Mésassemblea.cat i assenyala que “cada membre de l’assemblea és lliure de votar les propostes que estimi adients sense atendre cap més criteri que el seu mateix”.

“Com ja vam dir quan vam començar la recollida de signatures, no es tracta d’anar en contra de ningú sinó d’enfortir l’ANC. Creiem que venen temps molt complicats i cal que la relació entre les territorials i el Secretariat sigui molt intensa. Només així l’ANC tindrà més fortalesa”.  

Les esmenes

Mésassemblea aposta perquè el mandat dels membres del Secretariat sigui de dos anys amb opció de repetir un segon mandat. Exigeix una antiguitat d’un any a l’ANC per ser candidat i que cada candidatura estigui avalada per una territorial. Demana que les votacions dels membres del Secretariat siguin públiques i no pas secretes, com ara, i responsabilitza els membres del Secretariat de la comunicació amb les regions i territoris. A banda, vol campanyes electorals amb garanties d’igualtat i que els candidats informin obligatòriament de la relació amb els partits polítics i organitzacions afins i que les territorials guanyin presència al Secretariat.