L'empresa d'automobilisme SEAT ha posposat la data en la que farà públic el nom del seu nou model perquè considera que no és el millor moment, a causa de la situació política que es viu a Catalunya per la possible declaració d'independència. Es tracta d'un tot terreny urbà, el qual el seu nom va ser sotmès a votació popular per milers de persones, que ja té quatre finalistes: Alborán, una illa d'Almeria, Aranda, el nom d'una població de Burgos, Ávila, una ciutat de Castella i Lleó i Tarraco, el nom com s'anomenava a Tarragona en l'època romana.

La votació va acabar el 25 de setembre i la companyia tenia previst fer oficial el nom el 15 d'octubre però la situació d'incertesa política que viu Espanya amb el conflicte amb Catalunya ha endarrerit l'anunci. 

"La situació política actual ens ha portat a posposar l'anunci, així com d'altres activitats de màrqueting i comunicació. Esperem poder-ho comunicar l'abans possible", ha assegurat la marca. La companyia ha rebut més de 10.130 propostes de topònims de la geografia espanyola per anomenar el seu nou SUV però les finalistes ja es van fer oficials, fa més d'un mes, el 12 de setembre al Saló de l'Automòbil a Frankfurt.