El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, ha anunciat que aquest dimarts anirà a Berlín per posar en marxa una campanya d'internacionalització de l'entitat. Ha aclarit que no es reunirà amb el president Carles Puigdemont, però que sí que ho farà amb diferents responsables de mitjans de comunicació europeus.

En roda de premsa amb la vicepresidenta i responsable de relacions internacionals de SCC, Miriam Tey, ha explicat que la setmana vinent volen reunir-se amb corresponsals de mitjans estrangers a Madrid i que, una setmana més tard, tenen previst anar a Luxemburg, Brussel·les, Londres i Edimburg.

"Volem explicar qui és SCC. Que som un espai de concòrdia i conciliació dins del marc constitucional, de la llei. Que no apostem per aventures. Volem contraprogramar la propaganda que intenta emmetzinar" la situació política a Catalunya i la resta d'Espanya, ha explicat Rosiñol en referència a la internacionalització que pretenen els independentistes.

Rosiñol ha recordat que la seva aposta és la d'"establir un diàleg sincer i obert, dins la llei, fins i tot per canviar les lleis, per no continuar jugant a un joc pervers de manipulació política". Preguntat per si en aquest viatge a Berlín tenen previst dialogar amb Puigdemont, ha respost que no s'han posat en contacte amb ell perquè volen solucionar el problema: "Per sortir del forat s'ha de deixar de cavar. Ell continua cavant en la divisió, no afronta les seves responsabilitats i vol continuar aprofundint".

Axel Springer i la fundació Konrad Adenauer

Tey ha explicat que la ronda de contactes començarà a Berlín dimarts a les 20.00 hores, quan tenen un sopar amb el responsable del grup Axel Springer, Florian Nehm.

Dimecres a les 8.00 hores esmorzaran amb el redactor en cap de la revista setmanal Focus, Robert Schneider, a l'hotel Hyatt de la Potsdamer Platz, i a les 10.30 hores es reuniran amb l'equip de redactors d'Axel Springer a la seva seu. A les 13.30 hores es reuniran amb la professora de ciència política Sabine Riedel (Universitat Magdeburg) i amb alguns dels seus col·legues de l'Institut Alemany de Política Exterior.

A les 17.00 hores es reuniran a porta tancada amb membres de la fundació Konrad Adenauer Stiftung, de la qual Rosiñol ha destacat la seva capacitat de "generar opinió al món sencer".