El consell d'administració d'Aigües de Banyoles ha nomenat l'exconseller de la Generalitat Santi Vila com a nou director general, segons informa la companyia en la seva pàgina web.

Aigües de Banyoles es dedica des de 1930 a la captació d'aigua de l'estany, el seu tractament i la distribució al nucli urbà de Banyoles (Girona), les zones industrials i poblacions veïnes.

Santi Vila va entrar al Govern el 2012 amb el primer Executiu d'Artur Mas, procedent de l'alcaldia de Figueres, llavors com a conseller de Territori i Sostenibilitat, càrrec que va conservar fins al gener del 2016, quan va passar a liderar la Conselleria de Cultura.

Un any i mig després, el juliol del 2017, Puigdemont el va nomenar titular de la cartera d'Empresa i Coneixement en substitució de Jordi Baiget, que va ser destituït després d'expressar els seus dubtes sobre el full de ruta del Govern.

Vila va presentar la seva dimissió com a conseller d'Empresa el passat 26 d'octubre, el mateix dia en què el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va renunciar a convocar eleccions anticipades i un dia abans que el Parlament declarés la República catalana.