L'exconseller Santi Vila ha tornat a desmentir l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, que assegura en un llibre de memòries que hauria aplicat igualment l'article 155 de la Constitució la tardor del 2017 encara que s'haguessin convocat eleccions al Parlament. Vila, en declaracions al programa Aquí, amb Josep Cuní de la Cadena SER, ha assegurat que té "proves" de converses amb ministres que deien parlar en nom d'ell que "van en la línia contrària" del que assegura ara Rajoy.

Vila ha assegurat que si la intenció de Rajoy era suspendre l'autogovern i intervenir la Generalitat tant sí com no, "Puigdemont va fer bé fent el que va decidir que havia de fer".

L'exconseller, davant la revelació de Rajoy, ha assegurat que "els que hi érem ho van viure d'una altra manera" i ha insistit que els whatsapp i els correus electrònics que té, així com de les converses que va mantenir amb ministres i gent de l'entorn del llavors president del govern espanyol, demostren que s'anava en una línia contrària. Ha admés, però, que "mai de la vida van reconèixer en públic els compromisos a què es van arribar".

Amb el peu canviat

En aquest sentit, Vila ha destacat que l'expresident espanyol "queda amb el peu canviat" davant dels qui van intercedir entre Carles Puigdemont i el govern espanyol de 2017, i ha citat tant el lehendakari, Íñigo Urkullu, com empresaris i eclesiàstics catalans que van fer de mitjancers.

Vila ha atribuït les afirmacions de Rajoy a l'actual arirmètica parlamentària i amb la voluntat d'ajudar Pablo Casado, ara que els de Vox "estan tan forts". Les memòries, ha assegurat, "es fan pensant en el present i el futur, no responen mai als interessos del passat i la recerca de la veritat".