El senador d'ERC i exjutge Santi Vidal considera que des del punt de vista d'homologació amb el Dret Internacional, "des del 2010 Espanya no és un Estat democràtic perquè no respecta la pluralitat d'opinions de persones que legítimament volen optar per una altra via", com la independència.

En aquest sentit, ha assenyalat que, com a jurista, inhabilitar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, seria "absolutament inviable i impossible" perquè no hi ha cobertura legal que l'empari. De la mateixa manera, ha dit que és "possible, però molt poc probable" que s'acabi suspenent l'autogovern a Catalunya, el que ha qualificat d'inimaginable.

El PDC, al grup mixt

Preguntat per la decisió del PDC de no intentar integrar-se en el grup d'ERC en el Congrés i el Senat, ha assegurat que no s'ha produït "per voluntat explícita del mateix PDC" encara que ERC havia mostrat que tenia les portes obertes, ha afirmat.

"Haurien estat benvinguts amb nosaltres, però també són benvinguts en el grup mixt", ha assenyalat Vidal, que ha celebrat que els vots dels diputats independentistes catalans i bascos puguin ser determinants en la investidura.