La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat que és "impossible" i fins i tot "ridícul" que els independentistes estiguin plantejant una presidència simbòlica des de Brussel·les per a Carles Puigdemont, que, segons el seu parer, "només pensa en ell". "Això ha arribat al seu final", ha emfatitzat, per afegir que "això és una ridiculesa i una falta de respecte als catalans".

En una entrevista a Telecinco, Santamaría ha afirmat que "això no es pot mantenir així indefinidament" perquè l'expresident català ha de retre comptes a la justícia". Dit això, ha recalcat que quan es processi Puigdemont se li suspendran els seus drets polítics.

Sáenz de Santamaría ha criticat les reunions entre JxCAT i ERC a Brussel·les per "salvar el tipus a un senyor que ha incomplert la llei" i que s'ha "escapat" en comptes de donar comptes davant de la justícia. "Estem parlant de com Puigdemont queda menyspreat, és una megalomania absurda", ha agregat, per afegir que una presidència simbòlica des de Brussel·les és una "solució impossible i ridícula".

"No pot viure a costa dels catalans"

Després d'assegurar que fa la sensació que els altres independentistes estan "desitjant treure's del mig" Carles Puigdemont, Sáenz de Santamaría ha negat contactes amb l'independentisme. "Amb escapats de la justícia o empresonats no tenim relació", ha asseverat.

A més, la vicepresidenta del govern espanyol ha admès que els expresidents autonòmics poden rebre una assignació, però ha recordat que per a això cal "complir unes obligacions" i en aquest cas estan parlant d'un "fugit" de la justícia. "No pot ser president de la Generalitat ni viurà a costa dels catalans", ha proclamat.