La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, estrena aquest dimecres el despatx de la delegació del govern espanyol a Barcelona amb una reunió amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i amb la líder de l'oposició, Inés Arrimadas

Sáenz de Santamaría posa així la primera pedra en la construcció del contrapoder al govern de la Generalitat en territori català. Ho fa reunint-se amb els líders del bloc constitucionalista, a banda del PP. 

Segons ha confirmat El Nacional, a les 18h la vicepresidenta espanyola es reunirà amb Iceta i, després, ho farà amb Arrimadas. Cap dels dos partits han volgut donar detalls de la trobada i s'han limitat a dir que es tracta de l'agenda privada dels polítics. 

En una conversa informal amb periodistes durant l’acte institucional del dia de la Constitució, Sáenz de Santamaría va apostar perquè el govern espanyol formi part del “paisatge” de Catalunya després de reconèixer que en els últims anys s’ha actuat des de la confrontació amb la Generalitat.

Amb el nou govern de Rajoy, Sáenz de Santamaría ha assumit les tasques de la relació entre l’Executiu espanyol i les comunitats autònomes amb especial atenció a la carpeta catalana. Va ser present a la presa de possessió d’Enric Millo com a nou delegat del govern espanyol a Catalunya i ja va avançar que tindria despatx a l’edifici de la delegació a Barcelona.