Regidors de la CUP de Reus han rebut aquest matí la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, amb estelades i crits d'independència, durant la inauguració del nou edifici de la Seguretat Social a la capital del Baix Camp. Ha estat just abans que comencessin els parlaments quan alguns regidors de la CUP del municipi han irromput amb crits d’independència i han exhibit estelades i pancartes. A l'acte també hi havia la ministra de Sanitat, Fatima Báñez, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.

Abans de la intervenció de l’alcalde, Carles Pellicer, cinc regidors reusencs de la CUP han llançat els crits d’independència, han exhibit dues estelades i sengles pancartes en què s’hi podia llegir ‘Davant l’ofensiva antidemocràtica del govern espanyol, sense por, desobeïm per la independència’. Alguns dels assistents han replicat xiulant tímidament els regidors -que duien samarretes vermelles amb el lema ‘Per fer la truita s’han de trencar els ous’ -en referència al regidor de Vic Joan Coma-. Tot i això, l’acte ha continuat sense cap interrupció ni incident important.

Lluny de la polèmica, Santamaría ha aprofitat per valorar durant la inauguració, la contribució de Catalunya en la recuperació de llocs de treball a tot l’Estat. “Hem recuperat la meitat de llocs de treball destruïts durant la crisi econòmica i, en particular, Catalunya ha estat activa i ha contribuït especialment a la recuperació amb 350.000 llocs de treball”, ha manifestat. La vicepresidenta també ha subratllat, durant l'acte, la fortalesa del sistema de pensions espanyol que, mensualment, abona 9,5 milions de prestacions. 

Per la seva banda, la ministra de Treball, Fátima Báñez, ha manifestat que l’Estat viu una recuperació que es tradueix “en creixement econòmic i en bones dades d’ocupació cada dia”. “Queda molt per fer, però anem en la bona direcció”, ha sentenciat. La ministra ha afegit que la Seguretat Social “és una de les institucions més ben valorades pels ciutadans” i l’ha definit com “la casa de tots”.

El nou edifici de la Tresoreria de la Seguretat Social de Reus està ubicat a la plaça Gandhi de la ciutat. Les obres es van enllestir fa tres anys, però l’obertura al públic no es va produir fins al passat 16 de desembre. El modern edifici supera els 5.000 metres quadrats i disposa de més d’una vuitantena de treballadors públics que donen servei a una població de més de 200.000 habitants .

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat