La candidata a la Presidència del PP Soraya Sáenz de Santamaría ha criticat que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, faci "concessions gracioses" als independentistes amb l'acostament dels presos polítics a canvi del suport rebut en la moció de censura, i li ha demanat complir la llei penitenciària.

En declaracions als mitjans abans de participar en un acte a Barcelona, Santamaría ha advertit que "la política penitenciària no pot posar-se al servei dels interessos de Pedro Sánchez i del que ell ha pactat amb els independentistes".

"Tots els espanyols som iguals davant la llei i als presos se'ls ha d'aplicar la legislació penitenciària", per aquest fet ha demanat no fer concessions als independentistes pensant en els seus interessos.

"Li demanaria a Pedro Sánchez que no faci passos enrere, hem aconseguit amb l'esforç de tots que la declaració d'independència no tingui efecte", ha reclamat Santamaría, que ha recordat que han aconseguit que al Govern no hi siguin els que van participar en aquesta declaració.

"Pedro Sánchez no pot, perquè li hagin regalat el govern espanyol, regalar el discurs als independentistes", ha insistit, reclamant-li que cuidi els catalans que se senten catalans i espanyols i que segons ella no poden parlar.