La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha advertit aquest dilluns el Govern que "no prepararà el referèndum" i que "qualsevol actuació preparatòria tindrà la seva corresponent resposta". Sáenz de Santamaría ha fet aquesta advertència durant l'acte de represa de les obres de la variant de Benissa (Alicant) de la carretera N-33, en ser preguntada pel "desafiament independentista". 

Soraya ha recordat la sentència del Tribunal Constitucional del passat febrer que declara prohibides totes les actuacions preparatòries cap al referèndum i ha afegit que des d'ençà "totes les institucions de l'Estat hem anat paralitzant tots i cadascun dels passos que ha fet la Generalitat cap a aquest referèndum de caràcter il·legal i que està generant tanta divisió".

Mesures anti-referèndum 

La vicepresidenta ha finalitzat subratllant les mesures que està adoptant el Govern central, com l'emprada en el passat Consell de Ministres, de controlar setmanalment les finances de la Generalitat perquè no es dediquin recursos al referèndum de l'1 d'octubre. Santamaría ha insistit en que aquestes "posen de manifest la seva necessitat i la seva capacitat per evitar que s'alteri el marc de convivència dels espanyols i per evitar que es culminin actes de naturalesa il·legal". 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat