El municipi de Sant Cugat del Vallès ha tornat a hissar l’estelada aquest divendres a la tarda, en un acte organitzat per l'ANC i Òmnium, on també ha participat l’alcaldessa de la localitat, Mercè Conesa. Aquest cop, però, han situat la bandera en un terreny de propietat privada situat a la carretera de Cerdanyola, la BP-1413, evitant així que la justícia en pugui ordenar la retirada.

Durant el darrer any, l’Ajuntament ha rebut diversos requeriments judicials que l’han obligat a despenjar l’estelada de la plaça Lluís Millet, inicialment, i de la plaça d’Octavià, on l’havien situat després del primer revés de la justícia.

De fet, el darrer cop que se’n va ordenar la retirada va ser a principis de febrer d’aquest any. En aquell moment, Conesa va dir que despenjava l’estelada “amb dolor”.

Aquest divendres, Conesa ha assegurat que hissar l’estelada en un terreny particular “és un acte reivindicatiu i de llibertat d’un poble que segurament està vivint el procés més important des de la fi de la dictadura”.

Pel que fa al litigi judicial iniciat per una denúncia de Societat Civil Catalana, Mercè Conesa ha reiterat que vol “respectar la justícia” però ha afegit que “al segle XXI no hi ha d’haver barreres quan es vol exercir la llibertat d’expressió, d’opinió i de pensament”.