El cap del dispositiu de la policia nacional que va actuar a l'escola Mediterrània l'1-O ha posat en dubte avui que alguns ferits ho fossin i que la sang que es va veure en les imatges fos real.

Ho ha dit a preguntes del jutge. Després de dir que no veia cap excés en l'actuació de la policia ni que trobava estrany que colpegessin alguns ciutadans al cap amb la porra. De fet, ha arribat a dir que això és habitual en alguns casos.

Entre tots els ferits hi ha una dona, la imatge de la qual va fer la volta al món. És la votant a qui li regalimava la sang per la cara a causa d'un cop de porra al cap. L'inspector s'ha referit a aquesta imatge com a "presumpta sang" o "pot ser pintura vermella".

L'inspector, que ha declarat avui a la Ciutat de la Justícia, ha explicat que ell només va donar una instrucció prèvia que "si no podien realitzar el que els havien encomanat, carreguessin". També ha explicat que no els calia cap ordre específica per treure la porra i que els manifestants tenien una "actitud hostil".

També ha declarat el sotsinspector acusat d'aquest cop de porra. No s'ha reconegut en les imatges d'aquesta càrrega i a més ha explicat que el CNP no té normativa per utilitzar la porra. Els protocols policials determinen que els cops no poden ser mai de cintura cap amunt i que està prohibit colpejar al cap. Avui, però, els policies ho han negat.