La delegació del govern espanyol de la Comunitat Valenciana ha proposat una sanció de 3.000 euros per a cadascun dels cinc feixistes que van boicotejar la projecció de l'última pel·lícula del director Alejandro Amenábar, 'Mientras dure la guerra', en un cinema de València.

A l'inici de la pel·lícula el passat 4 d'octubre, aquest grup de persones va desplegar una pancarta amb el lema 'Uneix-te a la resistència Espanya 2000' i va proferir crits com 'Viva Espanya' i 'Viva Cristo Rey', i afirmava que la pel·lícula "explica la història de forma esbiaixada i plena d'errors històrics".

El film reflecteix el suport inicial de l'escriptor Miguel de Unamuno el cop militar franquista i el replantejament d'aquesta postura davant de la deriva sagnant del conflicte i l'empresonament d'alguns dels seus companys.

Fonts de la delegació han assenyalat que aquesta actuació constitueix una "infracció greu" de l'article 36.1 de la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana. Les mateixes fonts han detallat que van rebre la denúncia a finals d'octubre.

L'article considera una infracció greu "la pertorbació de la seguretat ciutadana en actes públics, espectacles esportius o culturals, solemnitats i oficis religiosos o altres reunions a les quals assisteixin nombroses persones, quan no siguin constitutives d'infracció penal."