El nou director de TV3, Vicent Sanchis, ha assegurat aquest divendres que no ha arribat a Televisió de Catalunya "a fer de fanàtic ni de hooligan de ningú". Així ho ha manifestat a la Comissió de Control de l'Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Així mateix, davant les crítiques de l'oposició ha recalcat que espera que "TVC no sigui la televisió dels processistes ni de la confraria del pecat redimit, ni de cap mena d'associació paranormal, sinó que sigui la de tots els que la vulguin seva".

Sanchis ha escoltat les crítiques de tots els partits de l'oposició que han coincidit en lamentar la forma com s'ha escollit el nou director i han discutit que el nou director pugui garantir la pluralitat de TV3. En aquest context, PP i Ciutadans han demanat la dimissió de la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, mentre que Jessica Albiach, de Catalunya Sí que es Pot, ha apuntat la possibilitat de demanar al Parlament la reprovació de Sanchis a través d'una moció.

“A TV3 hi ha molta pluralitat, però això no vol dir que no es pugui millorar”, ha assegurat Sanchis en el torn de rèplica. Durant aquesta segona intervenció, Sanchis ha assegurat que més enllà de creure en l’objectivitat, creu en l’honradesa i coherència, com a persones i professionals. Sanchis també ha avançat que, com una de les primeres accions sota el seu mandat, ha proposat entrevistes a membres de l’Executiu, ja que “que no hi apareguin persones del Govern no és bo”.

En tot moment Sanchis ha volgut desvincular la seva ideologia, plasmada en columnes d’opinió i coneguda per les seves intervencions en les tertúlies, de la seva funció com a director de TV3. “Aquesta no pot ser la televisió ni dels processistes, ni de la confraria del pecat redimit ni de cap tipus d’associació paranormal. Espero que sigui la televisió de tots, tots els que la vulguin seva, perquè alguns no la volen”, ha assegurat.

Des de Ciutadans, el portaveu adjunt, Fernando de Páramo ha demanat dimissió de la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, com també ho ha fet el PP. De Páramo també ha acusat Sanchis de tenir les “tres condicions imprescindibles” per ser director de TV3: “ser un fanàtic de la independència, odiar Ciutadans i treballar amb la vella Convergència del 3%”. El diputat del PSC David Pérez ha lamentat un “nomenament contaminat” i el diputat de la CUP Albert Botran ha lamentat “la ingerència del Govern en el funcionament dels mitjans públics. 

Sanchis va ser nomenat el passat 13 de març nou director de TV3 en substitució de Jaume Peral. Així ho va decidir el Consell de Govern de la CCMA. El nou director ha comparegut al Parlament, on ha escoltat les crítiques de tots els partits, excepte Junts pel Sí, pel seu nomenament.