Els dirigents independentistes Jordi Sànchez i Jordi Turull afronten "forts i determinats" el segon dia de la vaga de fam que van iniciar aquest dissabte. "El vostre suport ens dona les forces necessàries per seguir", asseguren els presos polítics en un petit comunicat publicat als respectius comptes de Twitter.

El missatge dels diputats de JxCat empresonats també agraeix totes les mostres de suport que han rebut arran de la decisió que van fer pública ahir i que pretén ser un acte de protesta per denunciar que el Tribunal Constitucional bloqueja els seus recursos i els impedeix acudir a la justícia europea.

La cloenda del tuit és diferent per cada un dels presos: Turull s'acomiada amb la frase "El meu cos a la presó, el meu cor a Catalunya", mentre que Sànchez opta per la frase "Llum als ulls i força al braç!", acompanyada de la imatge d'un got d'aigua mig ple.

Els dos líders independentistes acaben el missatge a Twitter remetent al web que s'ha creat per recollir firmes de suport a la seva iniciativa, que fins a les 14.00 hores d'avui suma 161.107 adhesions.

Desenes de persones els han acompanyat la nit passada nit a la presó de Lledoners per mostrar-los suport i aquest migdia un centenar d'independentistes han tallat la Via Laietana de Barcelona en solidaritat amb els dos dirigents en vaga de fam.