El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, trucarà aquest dimecres a representants dels sindicats i de les organitzacions empresarials per traslladar-los la seva voluntat d'"aconseguir la investidura, formar un govern com més aviat millor i posar en marxa la legislatura del diàleg territorial", ha anunciat el govern espanyol.

Després de la ronda feta aquest dimarts amb els presidents autonòmics, Sánchez contactarà amb els agents socials per compartir-hi el "to constructiu" d'aquestes converses i el "desig majoritari" de resoldre els problemes reals de milions de ciutadans i ciutadanes, han informat fonts de la Moncloa.

En aquestes trucades als agents socials, Sánchez parlarà de la necessitat d'impulsar un nou sistema de finançament autonòmic i d'avançar en matèries clau com la sanitat, l'educació, les infraestructures, els transports o les polítiques d'ocupació.

Des de la Moncloa es destaca que aquesta ronda amb els agents socials es produeix en paral·lel a les negociacions amb les formacions polítiques, "la finalitat de les quals és aconseguir una investidura immediata".