A l’espera d’una segona votació al Congrés dels Diputats que l’investeixi definitivament, Pedro Sánchez ja treballa per posar en marxa el govern de coalició. Segons fonts del seu gabinet, l’estructura de govern ja està pràcticament enllestida en les negociacions amb Unidas Podemos. La intenció, segons aquestes fonts, és celebrar amb normalitat, aquest divendres, la primera reunió del Consell de Ministres. Abans haurà de superar la segona votació, on no tindrà gaire marge d'error. Es mostren convençuts que no hi haurà cap trànsfuga.

Els plans dels socialistes passen perquè el mateix dimarts que sigui investit a la tarda, o com a molt tard dimecres, juri el càrrec davant del Rei. Després seria el torn dels ministres, que també hauran de jurar o prometre el càrrec davant del monarca. De l’estructura se n’ha filtrat poca cosa, més enllà que hi haurà tres vicepresidències (la segona serà per a Pablo Iglesias) i que el ministre d’Universitats serà el sociòleg català Manuel Castells, independent a proposta dels comuns.

Des de La Moncloa confien que el govern de coalició tindrà llarga vida. “Hem de fer-ho bé, que duri, perquè és el primer i ja hi ha exemples a totes les comunitats autònomes de governs de coalició”, asseguren les fonts de l’entorn de Sánchez. Recorden que tenen molts desafiaments per davant, la resolució dels quals no és a curt termini. Continuaran estenent la mà al PP i Ciutadans per aconseguir acords transversals.