El socialista Pedro Sánchez prendrà aquest dissabte possessió del seu càrrec com a president del Govern espanyol, una vegada que es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el decret amb el seu nomenament firmat pel Rei Felip VI, segons han confirmat el seu entorn més pròxim. La presa de possessió serà aquest dissabte a les 11 del matí, mitja hora abans que la del Govern de Quim Torra.

Sánchez, que ja ha parlat amb el cap de l'Estat, després de ser investit pel Congrés dels Diputats, prendrà possessió després de jurar o prometre el càrrec a la Zarzuela davant del Rei i un exemplar de la Constitució.

Després de la votació, la presidenta del Congrés, Ana Pastor, s'ha desplaçat al Palau de la Zarzuela per comunicar-li al monarca el resultat de la votació de la moció de censura contra el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, iniciativa que, per primera vegada en democràcia, ha estat aprovada. Com a conseqüència, el candidat a substituir-lo, Pedro Sánchez, es considera investit de la confiança de la Cambra.

Sánchez s'ha quedat al Congrés després de la votació reunit amb els seus col·laboradors més pròxims per preparar el procediment del traspàs.