El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, estudiarà la petició del vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, de dotar d'ajudes directes a les empreses afectades per les restriccions d'aquesta tercera onada de la Covid-19.

Així ho han confirmat fonts del vicepresident a ElNacional.cat després que Aragonès hagi rebut la trucada del president del govern espanyol en el marc del seguiment de la borrasca Filomena. Sánchez també s'ha compromés a estudiar el desig del Govern per tal que el teletreball sigui obligatori en aquells llocs on sigui possible i la pròrroga dels ERTO. El vicepresident català i el president espanyol també han parlat dels Fons del Next Generation i de la gestió i distribució dels mateixos.

Precisament ahir, Aragonès va enviar una carta a Sánchez on li parlava d'aquestes qüestions. El conseller d'Economia i Hisenda va definir les peticions expressades a la carta com "decisions que són responsabilitat del Govern espanyol" i que són necessàries per encarar amb garanties les restriccions que el Govern va aprovar a principis de setmana i que es mantindran, com a mínim, des del 7 fins al 17 de gener.

Pel que fa a les ajudes directes, Aragonès les va demanar pel comerç, l'hostaleria i la restauració, els sectors més afectats per les restriccions per frenar l'expansió del virus, que el president en funcions va definir com a "mesures difícils però necessàries".

Trucada per la neu

Sánchez ha trucat Aragonès igual que ha trucat els altres presidents de les 17 comunitats autònomes que hi ha a l'Estat. El líder socialista els ha traslladat un missatge de "màxima coordinació" entre les administracions com a principal eina per lluitar contra els efectes del temporal.

El president espanyol també ha reiterat la crida a la "màxima prudència" davant de l'evolució del temps en les pròximes hores i al compliment de totes les recomanacions realitzades per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, l'Exèrcit, Protecció Civil i els diferents cossos d'emergències.

Segons ha informat la Moncloa, Sánchez es posarà en contacte amb el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Abel Caballero, i amb l'alcalde de la ciutat de Madrid, José Luis Martínez Almeida, un dels nuclis de població més colpejat per la tempesta de neu.