La Junta Directiva de Foment del Treball, que presideix Josep Sánchez Llibre, ha incorporat a l'exconsellera de Presidència i exportaveu del Govern Elsa Artadi al seu equip d'assessors. Artadi, que durant anys va ser un dels noms més destacats a la direcció de Junts i persona de màxima confiança de Carles Puigdemont, protagonitza amb aquesta notícia la seva primer moviment públic des que el passat mes de maig va anunciar que abandonava la política per raons personals.

La marxa d'Artadi va provocar una profunda sorpresa al seu partit, atès que tres mesos abans havia estat designada en un procés de primàries com a candidata a l'Ajuntament de Barcelona. En una emotiva roda de premsa, va argumentar que havia decidit abandonar la política per raons personals. "Tots podem tenir un moment en què podem dir 'prou, no puc seguir', i el meu moment ha arribat ara", va argumentar.

Artadi, que és doctora en Economia per la Universitat de Harvard, ha ocupat diferents càrrecs al Govern de la Generalitat, abans de ser diputada i regidora de l'Ajuntament de Barcelona, els darrers anys. Amb el darrer acord entre Junts i ERC per a la investidura de Pere Aragonès el seu nom va aparèixer com una de les candidates amb més possibilitats per assumir la vicepresidència del Govern, que finalment va quedar en mans de Jordi Puigneró.

Assessora de Foment

El fitxatge ha estat anunciat per Foment del Treball, que ha explicat que Artadi s'incorporarà a l'equip de consellers de presidència, que tenen com a funció assessorar i fer propostes concretes per a les accions d'aquesta patronal empresarial. Es tracta d'una feina no remunerada, per a la qual Foment ha aprovat incorporar també l'exconseller de Justícia entre 1992 i 1995, Toni Isac; l'economista Laura Pellisé; i l'exconseller del CNMC Josep Maria Guinart.

Tots ells s'incorporaran a la comissió de la qual forma part noms com l'exdirigent del PP Enrique Lacalle, l'exdiputat del PP Vicente Martínez-Pujalte o l'exministre del PSOE Valeriano Gómez, entre d'altres.