El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat avui la legalitat de l'esmena que permetrà esquivar el vet del PP al Senat a la Llei d'Estabilitat davant del "bloqueig" dels "populars" a la Taula del Congrés perquè la reforma d'aquesta llei es tramiti pel procediment d'urgència.

El grup socialista va presentar ahir una esmena al projecte de Llei del Poder Judicial sobre mesures urgents del Pacte contra la violència de gènere que, al seu torn, modifica la Llei d'Estabilitat Pressupostària per evitar que el Senat tingui l'última paraula sobre els objectius de dèficit.

Crítiques d'autoritarisme de Casado

En resposta al líder del PP, Pablo Casado, que l'ha acusat d'"autoritarisme" i d'intentar "emmordassar el Senat" en la sessió de control, Sánchez ha argumentat que aquesta esmena tracta de modificar una llei "anacrònica" retirant la capacitat de vet de la Cambra Alta, una prerrogativa que, segons el seu parer, no té en cap altra llei. El líder popular ha reclamat la convocatòria d'eleccions "quants abans".

"En realitat el que volem és desbloquejar aquest debat necessari que té una majoria parlamentària darrere, i una minoria, la del PP i Cs l'està bloquejant a la Taula del Congrés. Sigui vostè demòcrata i desbloquegi el debat de la Llei d'Estabilitat. Quina por té?", ha retret a Casado.