Les turbulències entre els palaus de La Moncloa i La Zarzuela no es noten. Almenys no es noten en els pressupostos de l'Estat, fets públics aquest dimecres a la tarda. Per a l'any 2021, el govern espanyol preveu un pressupost de 8,4 milions d'euros per a la Casa Reial. Això representa un increment del 6,9% --un total de 544.000 euros-- respecte dels actuals comptes de la monarquia, que estan vigents des de l'any 2018, quan van aprovar-se els últims pressupostos de l'Estat. I això que aquest any Felip VI ha decidit retirar l'assignació econòmica al seu pare Joan Carles I, fugit als Emirats Àrabs.

Durant els anys de la crisi econòmica el pressupost dels borbons va patir retallades, però aquests són els tercers pressupostos de l'Estat consecutius que contemplen pujades per a la Casa Reial. No obstant això, en els anys anteriors havien estat molt inferiors els increments: del 0,56% el 2017 i del 0,87% el 2018. La monarquia, doncs, torna als nivells del 2011. Aquesta partida és assignada a la Zarzuela i és el Rei qui la distribueix lliurement per a les diferents despeses.

Entre aquestes despeses hi ha les retribucions que reben els membres de la família reial. Enguany desapareix la del rei emèrit Joan Carles I (161.034 euros), a qui li va retirar el seu fill després dels escàndols a l'Aràbia Saudita. El rei Felip VI ha cobrat 248.562 euros aquest any, la reina Letizia 136.701 euros i la reina emèrita Sofia 111.854 euros. La princesa Elionor i la infanta Sofia encara no tenen assignació.