El líder del PSOE, Pedro Sánchez, el president de Cs, Albert Rivera, i el líder de Podemos, Pablo Iglesias, han cancel·lat la seva participació en la XXXIV reunió del Cercle d'Economia a Sitges, que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny. Sánchez havia d'intervenir en una sessió aquest dijous mentre que la participació d'Iglesias i Rivera estava prevista per a divendres 1 de juny.

El programa difós pel Cercle d'Economia aquest dimecres no preveu l'assistència de cap dels tres. Finalment, tampoc hi participarà el ministre d'Economia, Román Escolano, que havia d'assistir-hi aquest dijous a la tarda.

Les dues primeres jornades de la reunió organitzada a Sitges coincideixen amb el debat al Congrés dels Diputats de la moció de censura presentada pel PSOE contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. En canvi, el Cercle d'Economia manté per ara la ponència de Rajoy prevista el dissabte 2 de juny al migdia.

Sota el lema "Temps disruptius, nous lideratges", el Cercle abordarà temes relacionats amb la tecnologia, el capitalisme, la política i la geografia, "que actuen com a forces naturals disruptives". El president de la Generalitat, Quim Torra, serà l'encarregat de donar el tret de sortida a les Jornades en la sessió inaugural prevista a les 16.00 hores del dijous 31 de maig, acompanyat del president del Cercle d'Economia, Juan José Brugera.