L'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, han estat traslladats al mateix mòdul a la presó de Soto del Real, segons ha pogut saber El Nacional. De fet, Cuixart ja va ser reubicat fa uns dies, mentre que Sànchez no hi ha anat fins a acabar el càstig que se li va imposar per gravar una intervenció per al míting final de JxCat el passat 21-D.

Sànchez i Cuixart es trobaven en mòduls diferents des que van ingressar a la presó el passat 16 d'octubre. A més, l'expresident de l'Assemblea, que va ser ingressat inicialment en el mòdul 1, va ser posteriorment traslladat al 8, com a conseqüència del càstig per haver intervingut al míting central de JxCat.

Ara tots dos seran a l'anomenat mòdul de respecte, el mòdul 10, on també es troba l'expresident del Barça, Sandro Rosell.

El canvi s'ha pogut completar un cop ha acabat el càstig de Sànchez. L'exlíder de l'ANC va denunciar recentment en una piulada que arran aquesta sanció es veia obligat a mantenir-se confinat a la seva cel·la durant la major part de la jornada.

Els darrers dies s'han produït moviments també a la presó d'Estremera. Dilluns passat, el conseller Raül Romeva va ser traslladat de mòdul i ara es troba al mateix que el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Quim Forn. L'endemà, els consellers Jordi Turull i Josep Rull van passar a compartir cel·la.