El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha retut homenatge aquest dissabte al qui va ser ministre de Sanitat, Ernest Lluch, de qui ha elogiat el seu exemple i valentia en complir-se el 20è aniversari del seu assassinat a mans d'ETA.

Sánchez ha recordat el polític socialista i ha destacat especialment la seva tasca en favor de la sanitat pública en un missatge al seu compte de Twitter. "Fa 20 anys el terrorisme va assassinar Ernest Lluch. Avui honorem la teva memòria. Gràcies per la teva gran tasca política, el teu exemple i valentia. Gràcies per fer de tots la sanitat pública. Amb ella, avui es combat la pandèmia i se salven milers de vides. Gràcies, Ernest", ha escrit el cap de l'executiu espanyol acabant amb aquest agraïment en català.

Lluch, nascut a Vilassar de Mar (Maresme), va ser ministre de Sanitat amb Felipe González com a president del Govern i, sensibilitzat amb el problema basc, era defensor de la via negociadora entre les parts des del diàleg.

El 21 de novembre de l'any 2000 va ser assassinat per ETA a l'aparcament del seu domicili a Barcelona després de ser sorprès pels terroristes quan tornava d'impartir les seves classes a la Universitat de Barcelona.