El president de la Crida, Jordi Sànchez, ha defensat que la reordenació de l'espai de JuntsxCat sigui una suma de persones i no de partits. "No serà la refundació de res" ha afegit, i després ha avisat el PDeCAT que cal una "nova organització política".

En una entrevista presencial a RAC1, que ha concedit aprofitant que estava fora de la presó de permís, Sànchez ha criticat que la taula del diàleg sigui només una fotografia i ha considerat que seria un "fracàs estrepitós" que només servís per resoldre la situació dels presos polítics, ja que, segons ha defensat, ha de resoldre el conflicte polític.

Pel que fa a la convocatòria d'eleccions catalanes, Sànchez les ha situat "com a molt tard al gener" i ha assenyalat que el Tribunal Suprem "ha marcat la pauta" amb la probable inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra.

El president de la Crida ha defensat que l'espai de JuntsxCat s'ha de reordenar tenint en compte que hi ha un "lideratge indiscutible", que és el de Carles Puigdemont, i que s'ha de crear una "nova organització política amb capacitat d'incorporar el millor de totes les tradicions". Es tracta, segons ha assenyalat el president de la Crida, de "començar de nou amb un nou instrument".

No ha volgut entrar a valorar el nom del nou partit assegurant que no és el que més el preocupa, i ha afegit que serà una estructura on "no hi haurà vetos ni quotes" i que la voluntat és que s'esculli a través de primàries tant la direcció de la formació com els candidats a les eleccions.

Preguntat per quin paper tindrà en aquesta nova organització, Sànchez ha respost que està inhabilitat durant 9 anys per exercir un càrrec públic, però que sí que pot formar part d'un organisme no públic sense retribució econòmica. 

"Moncloa no controla la Fiscalia"

D'altra banda, l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha afirmat que "ni tan sols el govern de Mariano Rajoy volia que nosaltres entréssim a la presó".

De fet, Jordi Sànchez ha culpat directament a uns "poders de l'estat profund" i els ha acusat de "prendre la iniciativa com a crítica a la seva inacció". Jordi Sànchez feia referència a "la Corona, la Fiscalia i el Tribunal Suprem".

Encara sobre aquest tema, ha tornat a apuntar que la Moncloa no controla la Fiscalia, ni ara amb el PSOE al capdavant del govern espanyol ni quan hi havia el PP: "Pedro Sánchez no controla la Fiscalia. Fiscals com Zaragoza han estat els arquitectes del que tenim. Em dol que el Col·legi d'Advocats de Barcelona el convidi a fer una xerrada el 3 de juliol".