El dia després de la trobada amb el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat l'autorització del Consell de Ministres perquè Catalunya pugui emetre deute a curt termini per un import màxim de 4.113 milions d'euros, en virtut de la llei d'estabilitat pressupostària. Montero també ha explicat que es relaxarà l'objectiu de dèficit fins a l'1'8%, en vistes al 2019, en acord amb la ministra d'Economia Nadia Calviño, ja que la xifra anterior (menor) "no era relista" –la millora de les condicions de dèficit per al Govern també era una demanda d'Aragonès.

Així les coses, preguntada Montero per la condició d'Aragonès de vincular la situació processal dels encausats del procés amb l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat del 2019, aquesta ha dit que el govern central només tractaria "matèries institucionals de la seva competència"  i que no havien començat les reunions, perquè primer calia aprovar el pla d'estabilitat. 

En segon lloc, la portaveu Isabel Celaá ha anunciat que les comissions que s'obriran amb el Govern de la Generalitat, en concret tres: la d'infraestructures, on s'abordaran qüestions com el Corredor Mediterrani; la de transferències; i la bilateral, on es negociarà l'aixecament de vets a lleis catalanes de contingut social, canvi climàtic i pobresa energètica. Aquesta darrera estarà presidida per la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, els secretaris d'Estat d'Hisenda, el d'Infraestructures, el de Relacions amb les Corts i la Delegada del Govern de l"Estat a Catalunya, Teresa Cunillera.

Celaá ha insistit que el govern espanyol estava "desbloquejant i normalitzant" la situació amb Catalunya, intentant "restaurar la conversa política", després de les trobades entre el president espanyol Pedro Sánchez i el de la Generalitat, Quim Torra, el passat dilluns. "Estem treballant per a tota la ciutadania catalana" ha reblat. 

Al seu torn, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha informat la bonificació del 50 al 75% el servei regular per a Canàries, Illes Balears, Melilla, Ceuta i el territori estatal, a partir de les 9h del pròxim 16 de juny. És la demanda que va fer Nueva Canarias per votar a favor de la renovació de la cúpula d'RTVE