La ronda de reunions entre el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, amb la vicepresidenta Carmen Calvo i la ministra d'Hisenda María Jesús Montero, s'ha saldat amb el reconeixement del polític català que els "projectes polítics continuen allunyats" quant a l'autodeterminació, però amb "fluïdesa, normalització de les relacions i cordialitat" amb el govern de Pedro Sánchez, segons l'equip de Calvo. Així i tot, Aragonès ha reclamat a l'executiu central relaxar els objectius de dèficit de la Generalitat per al 2019, i "deutes pendents" amb l'administració catalana.

Segons Aragonès, amb la ministra Montero ―que ja coneixia dels anteriors Consells de Política Fiscal i Financera, en tant que ella era consellera i ell acompanyava el vicepresident Oriol Junqueras― ha abordat deutes relatius a la seguretat dels ciutadans ―com places i dotacions sobre el cos de Mossos d'Esquadra, infraestructures, qüestions relatives a l'àmbit social i afers econòmics i fiscals com revisar a l'alça el dèficit, del 0,1% al 0,4%―. "És imprescindible que puguem fer uns bons pressupostos de la Generalitat, i per això cal flexibilitzar aquests objectius", ha exposat.

En aquest estat de coses, Aragonès ha parlat de la "lleialtat" entre governs, tot i la diferència. Preguntat per El Nacional sobre si s'albirarà en l'horitzó un suport del PSC als comptes catalans ―ara que s'ha aparcat la via unilateral davant del desgrat de la CUP―, aquest no ha volgut tancar la porta, ni negar-ho. Ha dit que els pressupostos estaven en fase "d'elaboració tècnica". "Quan ens arribin els números per part del ministeri, veurem. Això sí, podran ser votats per una àmplia majoria parlamentària, sempre ho hem dit, a no ser que hi hagi interessos electorals o partidistes", ha afegit. 

En darrer lloc, el vicepresident ha dit que s'havia acordat amb Calvo reunir la comissió bilateral abans de final de mes, presidida per la banda de l'executiu central per la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, i per la banda del Govern pel conseller d'Exteriors, Ernest Maragall. El conseller ha demanat aquí aixecar vets i litigis al Tribunal Constitucional relatius a lleis tributàries. La vicepresidenta espanyola s'hauria compromès a estudiar-ho, i Aragonès ha insistit que no estaven pensant a participar en els mecanismes multilaterals, de moment, com la reunió de presidents autonòmics.