El senador d’Esquerra Republicana de Catalunya, el jutge Santiago Vidal, va assegurar ahir en un acte a Andorra que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha confessat als representants d'ERC a les Corts estar convençut que "el procés d'independència és irreversible". 

Tot i això, segons explica Vidal a Andorra Televisió, el líder del PSOE creu que no es compliran els terminis establerts pel govern català, sinó que es necessitarà més temps. 

Vídeo de les declaracions (a partir del minut 00:58):

Arrimadas, d'acord amb la diagnosi independentista

La líder de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, també va acceptar en una entrevista a El Nacional que entén que molts catalans vegin en la independència una sortida davant la sordesa de Madrid. Segons Arrimadas, "comparteixo moltes coses de la diagnosi amb la gent que vol la independència, però no pas la solució".

"Entenc que molta gent hagi trobat en la independència una sortida a la situació dels problemes dels catalans perquè veu impossible que Espanya es pugui reformar" va explicar. Fins i tot, assegurava que ella "a vegades, mirant al senyor Rajoy" també té aquesta sensació.