El govern espanyol no pensa reactivar la mesa de diàleg amb Catalunya fins que acabi la situació d'excepcionalitat pel coronavirus. Així ho ha anunciat la ministra portaveu de l'executiu, María Jesús Montero, després que en la reunió entre el líder d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián, i el president Pedro Sánchez per la taula de reconstrucció, els republicans hagin posat sobre la taula la demanda de reactivar el diàleg sobre el conflicte polític

Montero ha avisat que el seu govern està "bolcant tota l'energia, els recursos i la concentració" amb el coronavirus. "L'única prioritat és vèncer el virus", ha avisat en aquest sentit. Tot i això, sí que s'ha compromès en "reactivar tots els projectes polítics" del seu govern previs a la crisi sanitària, inclòs el diàleg amb Catalunya, un cop "acabi la pandèmia". "Una qüestió no és incompatible amb l'altra", ha afegit. 

Sigui com sigui, Montero ha evitat posar una data a l'horitzó sobre quan es podrà reprendre aquesta negociació i s'ha limitat a dir que "tant de bo sigui en un termini de temps no molt allunyat".

Els republicans estan disposats a participar en la taula de la reconstrucció proposada per Sánchez, però avisen que no pensen "blanquejar" la gestió del govern espanyol ni tampoc per "repetir errors o estafes del 77", i demanen reactivar el diàleg amb el Govern perquè "la repressió continua". "Si cal obrir un nou temps, obrim-lo de veritat", demanen des d'ERC.