El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha afirmat en una carta als militants del PSOE que l'acord amb Unidas Podemos "resulta imprescindible en vista del resultat electoral" i que no n'hi ha prou amb superar la sessió d'investidura", sinó que cal "eixamplar" l'acord per comptar amb una majoria sòlida tota la legislatura.

Sánchez, en aquesta carta als militants socialistes i que ha publicat en el seu compte de Twitter, els demana, en la seva condició de secretari general del partit, que recolzin en la consulta que ha convocat el PSOE entre la seva militància per al 23 de novembre aquest preacord amb Unidas Podemos.

Sánchez afirma que s'ha pres "l'únic camí real per evitar el bloqueig" i ha assenyalat que aquest pacte amb el partit de Pablo Iglesias "ha estat possible quan una i una altra part ens hem convençut plenament".

"Ara, ambdós tenim les garanties que necessitàvem", diu Sánchez, que assenyala que per a Unidas Podemos "era crucial participar en el Consell de Ministres" i "per al PSOE era condició indispensable garantir un únic govern cohesionat, basat en la lleialtat i la solidaritat governamental," especialment en "els assumptes econòmics i territorials capitals", qüestions que considera recollides en el preacord.

Segons Sánchez, un govern de PSOE i Unidas Podemos és "el que pot donar millors respostes als problemes nacionals" i "l'únic capaç de trencar el cicle interminable d'eleccions i bloquejos successius que arrosseguem des de fa quatre anys".

Per a Sánchez, no n'hi ha prou amb superar la investidura, sinó que és necessari "eixamplar les bases de l'acord per comptar amb una majoria sòlida al llarg de tota la legislatura".

Afegeix que ara apel·larà a la resta de forces parlamentàries, especialment a aquelles que "comparteixen els valors de progrés", perquè contribueixin a "buscar solucions on d'altres s'entossudeixen a posar obstacles".

El president del govern espanyol en funcions, que diu que no acceptarà que "el discurs de l'odi i la intolerància avanci" a Espanya, afirma també a la seva carta que "la ultradreta ha contaminat a bona part de les forces conservadores amb els seus postulats extremistes i els seus mètodes de falsedat, insult i intimidació".

Per això, considera que el PSOE és "l'esperança progressista per a milions de persones que contemplen amb preocupació l'auge d'una ultradreta, enfortida per unes dretes que s'acovardeixen davant dels seus missatges d'odi i que es van abraçar a ella en governs autonòmics i municipals cada vegada més retrògrads."