El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dijous "assossec, serenitat, normalitat i treball" després de la detenció d'un vigilant de seguretat que va anunciar la seva intenció de matar-lo en un xat de Whatsapp, i que tenia nombroses armes al seu domicili de Terrassa.

Durant la clausura dels V Premis de Cepyme, Sánchez ha iniciat el seu discurs assenyalant que ha estat "involuntari protagonista" d'aquest succés i ha agraït el suport i solidaritat rebuts, així com la feina de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

El detingut havia anunciat en un xat de Whatsapp la seva intenció de matar Sánchez en revenja per la decisió d'exhumar les restes de Franco i està sent investigat pels delictes de conspiració per atemptar contra l'autoritat amb ús d'arma, incitació a l'odi, amenaces greus i tinença d'armes, municions i explosius.

Sánchez ha incidit que "el menys important és qui era l'objectiu" i ha dit que l'important és que un dia com avui es reivindiqui "el valor de la convivència i la defensa assossegada de les idees".

"La serenitat, sobretot, en la vida pública", ha dit Sánchez, mentre ha reiterat que "la nostra societat, que estima la convivència, no s'ho mereix".

El president ha afirmat que els espanyols "ens mereixem tornar a trobar-nos" i ha urgit calma, normalitat, serenitat i continuar treballant.