A diferència dels casos anteriors, Pedro Sánchez no està disposat a fer caure la ministra de Justícia, Dolores Delgado, després de les gravacions filtrades amb l’excomissari José Manuel Villarejo. “No acceptem xantatges”, ha assegurat el president espanyol aquest dimecres en una roda de premsa des de Nova York. Ha insistit que descarten la seva dimissió, a diferència del que va passar amb Màxim Huerta i Carmen Montón: “No ens marcarà l’agenda política un corrupte”.

En aquest sentit, Pedro Sánchez ha acusat els grups de l’oposició de fer-li el joc als “xantatges” de Villarejo, el mateix terme que ha fet servir la ministra de Justícia al Congrés. “Si l’oposició vol fer oposició a base d’un xantatgista és la seva responsabilitat”, ha denunciat. En aquest sentit, ha afegit: “L’oposició podrà liderar la crispació, però al govern li toca governar”.

El president espanyol ha lamentat que s’estigui intentant danyar la imatge de Dolores Delgado. Ha reivindicat el seus més de vint anys de “servei públic”, d’una carrera “al servei de l’Estat”, que ara l’oposició tracta de “danyar” i “desprestigiar” amb les gravacions de l’excomissari.

Enfront de tot això, el cap de l’executiu espanyol ha reiterat el seu compromís amb la transparència i en la lluita contra la corrupció. “Hem vingut a netejar i netejarem”, ha promès Sánchez.

Aquest dimecres al matí, davant el Congrés, Dolores Delgado s’ha expressat en termes similars. “No cediré al xantatge de ningú”, ha assegurat la ministra de Justícia. Ha deixat ben clar que no pensa dimitir i ha assegurat que "a aquest govern que treballa per la ciutadania, a aquesta ministra que fa un servei públic, ningú no ens farà xantatge"