El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i l'economista Carlos Ocaña copien en el seu llibre de 2013, La nueva diplomacia de la economía española, diversos paràgrafs de cinc de les set pàgines d'una conferència que el diplomàtic espanyol Manuel Cacho va pronunciar el 25 de febrer de 2013.

Les paraules es copien però no es cita la font original ni apareixen entre cometes; en total 454 paraules. Aquesta informació la publica El País el qual assegura que Manuel Cacho els ha dit que ningú li va consultar si es podia fer servir el material de la conferència.

Per la seva banda, La Moncloa ha explicat al diari que es tracta d'un "error involuntari" i que "Els coautors del llibre (Sánchez i Ocaña) només poden lamentar el fet i comprometre la seva esmena el més ràpid possible. En les següents edicions de l'obra s'inclourà la cita correctament", han afegit des del govern espanyol. 

Manuel Cacho, actual ambaixador espanyol a Austràlia, va pronunciar la conferència a la Universidad Camilo José Cela nou mesos abans de la publicació del llibre. Sánchez, que acabava d'accedir a un escó al Congrés, va organitzar l'acte i més tard va exercir de moderador en una taula rodona.