El president del govern espanyol, Pedro Sánchez ha afirmat aquest dijous que a Catalunya el que està en joc "és la convivència" i no pas la independència. Sánchez ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa conjunta amb el primer ministre suec, Stefan Löfven, a Estocolm. on els dos caps de govern s'han reunit.

Sánchez ha aprofitat la compareixença per valorar la conferència del president de la Generalitat, Quim Torra, i ha defensat que l'Executiu espanyol es pren "molt seriosament" el diàleg amb el Govern. Alhora, el president espanyol ha assegurat que ja s'ha començat a treballar en matèria de finançament, infraestructures i el recuperar les lleis socials que van ser prohibides pel Tribunal constitucional.

Sánchez, però també ha recordat al Govern que, "igual que ha fet l'Executiu espanyol", ha d'obrir un diàleg entre tots els catalans per tal d'arribar a grans consensos i que l'oferta de Torra ha de satisfer "tots els catalans". El cap de l'executiu espanyol ha considerat que allò que aglutina tots els catalans és "l'autogovern i la Constitució" expressats a l'Estatut.

Acatar sentències judicials

Sánchez, en la mateixa roda de premsa, ha instat al president Torra a "acatar" totes les sentències judicials encara que no les comparteixi, ja que, segons Sánchez, és el que defineix la convivència. Alhora, també demanat "més responsabilitat i menys gesticulació" als líder catalans.