L'exsecretari d'Organització del PSC i actual diputat dels socialistes al Congrés dels Diputats, José Zaragoza, ha comparegut aquest dilluns a la Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya. Durant la seva intervenció ha assegurat no haver encarregat "mai una gravació il·legal", tot i que no ha aportat nous detalls a la investigació i s'ha remès contínuament a les seves declaracions a la Comissió d'Investigació sobre el Frau i l'Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política, celebrada al Parlament l'any 2015.

"No puc afegir res més perquè no tinc nova informació", ha assegurat el diputat socialista. La sol·licitud de compareixença de Zaragoza —que no estava prevista inicialment— es va donar arran de les declaracions de l'exdetectiu de Método 3 Julián Peribáñez en la comissió, en què va afirmar que l'exdirigent socialista havia encarregat i pagat l'espionatge del dinar de La Camarga entre l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, i l'aleshores presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho.

Zaragoza ha assistit aquest dilluns a la Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya tot i que durant la seva intervenció se n'ha anat contínuament per la tangent i s'ha remès a les seves compareixences anteriors. Després de la insistència dels diputats, el diputat socialista ha assegurat que no havia encarregat "mai una gravació il·legal".

José Zaragoza Alba Vergés Parlament   Laura Gómez

El diputat José Zaragoza i la presidenta de la Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya, Alba Vergés / Laura Gómez

Preguntat sobre la seva relació amb Alícia Sánchez-Camacho, el diputat socialista ha assegurat mantenir relacions "amb totes les forces parlamentàries" i no ha esclarit si en el moment de la gravació de La Camarga, l'any 2010, el PP estava inquietat per la mobilització per rebutjar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. 

En referència a l'existència de l'Operació Catalunya, Zaragoza també s'ha remès a les conclusions del PSOE en la comissió sobre aquest aspecte celebrada al Congrés dels Diputats i ha assegurat que reconeix l'existència d'una "utilització partidista de la policia" per part de l'Estat. Tot i això, ha manifestat "no saber" si aquestes conclusions són susceptibles de portar-se a Fiscalia.

El PSC a la comissió

Durant la seva intervenció, el diputat al Congrés ha volgut deixar constància que quan ha arribat a la comissió "no hi havia cap diputat". Zaragoza ha arribat al Parlament acompanyat del diputat del PSC David Pérez mentre que el també diputat Jordi Terrades ha assistit com a oient a la comissió. Aquest fet ha estat rebutjat per Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP, que han recordat que el PSC no ha participat en cap sessió de la comissió.

La declaració de Zaragoza s'ha donat després de diverses sessions sense compareixents. L'absència ha estat tal, que la comissió estudia demanar a la Mesa del Parlament que presenti una querella contra els no compareixents, entre els quals es troba el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría.