El director de l'agència Método 3, Francisco Marco, ha assegurat aquest dimarts en la comissió d'investigació de l'Operació Catalunya que la brigada política del Ministeri de l'Interior a l'etapa de Jorge Fernández va investigar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la seva família. "Investigaven qualsevol persona rellevant en el procés", ha assegurat.

Marco ha mantingut que, efectivament, existeix l'Operació Catalunya, en què "un circuit de 15 persones embogides" dirigien una trama que treballava per aconseguir informació compromesa contra enemics polítics de l'Estat. Entre aquestes persones, el director de l'agència ha destacat el paper dels comissaris José Villarejo i Marcelino Martín-Blas, l'expresidenta del PP català Alicia Sánchez-Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola Victória Álvarez.

Segons ha assegurat, la brigada política del Ministeri de l'Interior a l'etapa de Jorge Fernández investigava qualsevol persona rellevant pel procés, entre les quals ha destacat Carme Forcadell, l'expresident Artur Mas, l'exconseller Felip Puig i l'actual vicepresident del Govern, Oriol Junqueras. "L'obsessió era trobar informació sobre ERC", ha afirmat el compareixent.

Aquests noms, excepte el de Forcadell, ja havien estat esmentats en les converses, posteriorment filtrades, entre l'exministre i l'exdirector de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso.

Els implicats en l'Operació Catalunya

Preguntat sobre si l'Operació Catalunya segueix vigent, Marco ho ha negat i ha assegurat que l'actual ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va "fer neteja" i va paralitzar totes les investigacions prospectives quan va arribar al càrrec.

Així mateix, Marco també ha negat la implicació de l'actual president del PP català, Xavier García Albiol, i ha exclòs de l'Operació Catalunya a altres partits, com el PSOE: "Només estan involucrats el PP català de Sánchez-Camacho i el Ministeri de l'Interior de Fernández Díaz".

Marco s'ha referit també a la implicació dels mitjans de comunicació i ha assegurat que eren una mera "corretja de transmissió dels fets", guiats per la rellevància informativa. 

El compareixent s'ha referit especialment a Eduardo Inda, amb qui ha assegurat que manté una forta relació d'amistat. Davant les acusacions de col·laboracionistes, el director de Método 3 ha assegurat que s'estava "desfigurant la realitat", ja que qui estava darrere l'Operació Catalunya era un grup de policies que investigaven "sense garanties ni control judicial". 

Inda estava citat a declarar en aquesta mateixa comissió aquest dimarts, però no hi ha assistit. La diputada de la CUP Mireia Boya ha aprofitat l'ocasió per demanar a Marco que enviés un Whatsapp a Inda i el convencés de comparèixer.

Picabaralla amb el PP

Durant la compareixença, Marco i els diputats populars Esperanza García i Sergio Santamaría han estat protagonistes d'una forta disputa. El punt àlgid de la picabaralla s'ha donat quan el director de Método 3 ha titllat Sánchez-Camacho de "mentidera".

Això ha provocat l'enuig dels diputats populars i les crítiques a la presidenta de la comissió, Alba Vergés, per permetre els "insults" contra ells. Vergés no els ha donat la raó ni la paraula i García i Santamaría han abandonat la comissió.