La campanya del candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha aterrat aquest dijous al palau Olímpic Vall d'Hebron al ritme del Mi querida Espanya a tot volum als altaveus. Per si el missatge no quedava clar, el candidat ha celebrat "l'enorme fortuna d'haver nascut i viure a l'Estat espanyol", ha recordat el suport socialista al govern de Mariano Rajoy per aplicar el 155 a Catalunya i ha insistit, enmig d'aplaudiments, que igual que quan va dir "no va ser no" ara diu "mai i serà mai: No hi haurà referèndum i no hi haurà independència".

El líder socialista ha replicat a aquells de la dreta que volen "sembrar dubtes" sobre el compromís del partit socialista amb l'Estat de les autonomies. Ho ha fet recordant el suport que va brindar des de l'oposició al govern de Rajoy per suspendre l'autogovern de Catalunya amb l'objectiu de "defensar l'Estatut i la sobirania nacional".

"Quan sento que el que ens juguem a aquestes eleccions és Espanya sí o no, dic: no, ens juguem Espanya sí o sí. La qüestió és quina Espanya volem, una Espanya on hi càpiga tothom", ha explicat enmig d'aplaudiments i crits de suport, entre el quals sovintejaven els guapo.

Dirigents independentistes

Sánchez s'ha referit als contactes que els darrers mesos ha tingut amb dirigents independentistes i ha assegurat que "molts d'ells diuen en privat el contrari que en públic". "Diuen en privat que la independència no és possible i en públic que volen la independència", ha assegurat per la qual cosa els ha emplaçat a "que deixin d'enganyar, perquè la independència no és possible".

No només això, en la voluntat per marcar distàncies amb el suport d'ERC i PDeCAT que va rebre al Congrés i que li retreuen el seus rivals, Sánchez ha assegurat que la moció de censura va ser per descavalcar el PP i la corrupció, no només la corrupció econòmica, que comporta l'enriquiment dels seus dirigents, sinó també aquella que circula per les clavegueres de l'Estat i que utilitzava una "minoria molt minoritària" de policies.

El bon nom dels CFSE

"En primer lloc vull defensar el bon nom del Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i en segon lloc, dir que les clavagueres de l'Estat se'n van anar pel forat del desaigüe de la moció de censura", ha sentenciat.

Una de les preocupacions del candidat socialista ha estat desactiva el clima de victòria que les enquestes han escampat entre els votants socialistes. Ha admès que hi ha un bon ambient electoral, "es nota, es respira", però ha recordat que tampoc ningú es pensava que Trump seria president dels EUA o que el Brexit seria una realitat o que a Andalusia "hauria passat el que ha passat". "És molt important no relaxar-se, no confiar-se, votar al Partit Socialista diumenge", ha alertat. No només això, Sánchez ha advertit que Andalusia ha demostrat que no és suficient amb guanyar: "cal guanyar i governar".

Concentrar el vot

El candidat ha insistit en les crides a concentrar el vot i ha apel·lat directament als votants de la candidatura d'Unidos Podemos i de Ciutadans, però també a aquells que sempre han votat el PSOE i als dubitatius.

"Ho tenim molt aprop, molt més del que crèiem, aconseguir un govern que doni 4 anys d'estabilitat, sense dependre de ningú, que parli amb tots però sempre dins del límit de la Constitució", ha assegurat.

També la candidata del PSC, Meritxell Batet, ha advertit que "no hi ha res fet, no hi ha res decidit". "Les enquestes ens donen molts bons resultats, però són dades, estadístiques, i el que necessitem el 27 d'abril són vots i més vots", ha insistit.

La cap de llista ha advertit que Catalunya té la clau, pot fer el tomb. "Quan a Catalunya els socialistes no guanyem, a Espanya governa la dreta", ha destacat per reclamar un milió de vots. "El 29 d'abril no volem que se'ns quedi cara de tòtils", ha conclòs Batet.