El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha recordat aquest diumenge a la presidenta de la Comunitat de Madrid i candidata a la reelecció, Isabel Díaz Ayuso, que la llibertat "és tot menys el desgavell de fer circular el virus" per la regió.

Ho ha dit Sánchez en un acte de precampanya de les eleccions de la Comunitat de Madrid convocades per al 4 de maig, en el que ha donat suport al candidat socialista, Ángel Gabilondo, i en el que ha lamentat que una altra vegada estigui pujant la incidència acumulada del coronavirus a la regió madrilenya.

Un discurs en el qual ha assegurat que aquesta convocatòria electoral no atén a l'interès general: "Si hi ha eleccions és perquè d'una vegada per totes, sense embuts, la dreta madrilenya ha decidit llançar-se en braços de la ultradreta".

Convençut que Ayuso ha decidit anticipar els comicis perquè "ha patit un govern fallit", el també secretari general del PSOE ha considerat que el PP de Madrid manifesta un "nul respecte a la intel·ligència dels madrilenys, com si fossin menors d'edat", quan dubten que Espanya sigui avui un país plenament democràtic.

O PSOE o plaça de Colón

"Per què llancen aquesta afirmació tan falsa?", s'ha preguntat Sánchez. "Per amagar el veritable dilema, que és que només hi ha dues opcions a Madrid: una de seriosa, que és la liderada pel PSOE, i una altra que sigui el govern de la plaça de Colón," s'ha respost.

Pedro Sánchez ha enumerat els ingredients de la recepta del PP en aquestes eleccions: injustícia social, corrupció, demagògia i ultradreta. Tot això, ha dit, preparat amb una capa de "transfuguisme".

Sobre el primer ingredient, ha posat algun exemple, com les retallades del PP en Sanitat o l'augment de les llistes d'espera.

Respecte a la corrupció, ha precisat que dels sis expresidents de la Comunitat de Madrid del PP, quatre han estat imputats o condemnats per corrupció, així com fins a nou consellers d'aquest partit.

Ayuso: rècord de contagis

I ha censurat la demagògia d'Ayuso, que qualifica de modèlica la seva gestió de la pandèmia a la regió quan en realitat, ha dit Sánchez, compta amb rècord de contagis, de morts en residències i de "lentitud en la vacunació", ja que només al 68 per cent dels majors de 80 anys s'ha administrat la primera dosi davant el 75 per cent de mitjana espanyola.

A tot això ha afegit un "descontrol i desgavell" que està posant en risc la salut dels madrilenys i un acostament a la ultradreta de Vox.

Per tot això, per a Sánchez el 4 de maig l'única disjuntiva és apostar per un govern "seriós" amb Gabilondo al capdavant o pel de la foto de la plaça de Colón, amb PP, Vox i Ciutadans.

I per evitar aquest últim, Sánchez ha fet una crida a tots els progressistes d'esquerres perquè votin Gabilondo perquè Madrid "es mereix seriosament un govern de veritat, que faci servir el temps en governar i no en estar sempre a la trinxera".

Govern de la ultradreta

"La gent de Madrid no vol que sigui l'única regió d'Europa que estigui governada per la ultradreta i que sigui la capital de l'odi i la corrupció", ha emfatitzat Sánchez.

El president del govern espanyol ha volgut deixar clar que 2021 serà l'any de la recuperació perquè serà el de la vacunació, i ha reiterat que abans que finalitzi l'estiu, el 70 per cent de la població estarà vacunada.