Jordi Sànchez ha confirmat que accepta la segona posició a les llistes de Junts per Catalunya per Barcelona en una carta als socis de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) dictada des de la presó de Soto del Real aquest dijous. El president de l'ANC anuncia també que avança la renúncia dels seus càrrecs. L'Assemblea ho ha reconfirmat minuts després:

En un segon tuit, l'ANC es desmarca de qualsevol vinculació política: "Respectem i valorem la teva decisió, Jordi. Et desitgem tot l'èxit en aquest nou camí. L'ANC serà al costat de totes les candidatures que defensin la República catalana".

Defensa de la República

Sànchez recorda a la carta que només avança uns mesos el relleu, que s'havia d'esdevenir entre el gener i l'abril del 2018 tal com indiquen els estatuts de l'entitat, que té prop de 90.000 socis i simpatitzants, als quals "ha estat un orgull immens representar".

"Potser per això i per les circumstàncies excepcionals que des del 27 d’octubre viu el país, anuncio que he acceptat la petició del president Puigdemont d’assumir amb ell i altres persones el repte de renovar la majoria parlamentària i de govern al nostre país, amb l’objectiu de seguir avançant en la legítima defensa de la República catalana", segueix. En conseqüència, "he anticipat unes setmanes la finalització del meu mandat com a president de l’ANC".

Sànchez insisteix que els empresonats i exiliats "no hem renunciat ni renunciarem mai a construir un país lliure en democràcia i en absoluta llibertat. Aquest és el meu compromís. Ho ha estat des de sempre i ho continuarà sent en el futur".

Llegat

L'expresident de l'ANC vol deixar un cert llegat en aquest paràgraf, on diu de l'entitat que "és una peça clau, el motor imprescindible en el caminar del nostre país. La certesa de la no renúncia i la dignitat. La garantia de la unitat i la transversalitat". Sànchez insisteix molt en la unitat: "ens ha fet molt forts, ens fa imbatibles quan la practiquem, i ens farà definitivament guanyadors si la preservem en els temps futurs".

Als associats els diu: "Segur que en molts moments i en algunes decisions no he estat encertat. A totes les persones associades, a la gent de les nostres territorials, sectorials i exteriors, a l’equip tècnic de l’Assemblea i en general a tothom qui ha confiat i ha fet gran l’Assemblea, us demano disculpes per aquests desencerts".