El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha marcat avui les línies a seguir per Miquel Iceta l’endemà de les eleccions del 21-D, amb un avís que no ha agradat a la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ja que ha assegurat que el PSC no farà president del Govern cap candidat “independentista”, però tampoc a cap de “dretes”, és a dir, ni al PP ni a la seva “mitja taronja”, Ciutadans.

En declaracions a 'Los Desayunos' de Televisió Espanyola, el líder del PSOE ha afegit que el partit d’Albert Rivera està actualment a “la dreta del PP”, i ha afirmat que "a Espanya ja hem tingut prou dretes per tenir-ne ara una més a Catalunya”.

Sánchez, que ha assegurat que parla cada dia amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i que les seves posicions són "sens dubte" plenament coincidents, ha defensat que aquest, arribat el cas, pactarà un Govern que "defensi la convivència i la concòrdia i que faci polítiques d'esquerres", i per tant descarta la possibilitat de fer presidenta Inés Arrimadas en cas que els partits considerats constitucionalistes poguessin sumar la majoria necessària per investir-la.

Convençut que a Catalunya s'ha d'"obrir un nou temps" després de les eleccions del 21 de desembre, ha demanat als catalans que a l'hora de votar es plantegin si Catalunya està millor ara que fa cinc anys, després de tant de temps de "debat indentitari, no social", i els ha cridat a superar la dinàmica de blocs (independentistes i constitucionalistes), que és "la que bloqueja la situació".

C’s veu el PSOE “nerviós”

Al seu torn, i en declaracions a ‘Al Rojo Vivo’ de La Sexta, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat que el PSOE està “nerviós per les enquestes”, i ha rebutjat les propostes socialistes de pactes postelectorals ja que, al seu parer, “no és un moment per barallar-nos entre els que volem continuar sent espanyols".

"Que es deixin de bajanades, som en un moment molt seriós", ha afegit Arrimadas, i ha assegurat que la proposta de Pedro Sánchez podria acabar amb un pacte amb ERC. A continuació ha afegit que “ja sabem què passa a Catalunya amb Junqueras de vicepresident", en una paràfrasi, potser involuntària, del seu ‘ja sabem què passa a Catalunya’, quan va assegurar que hi havia un clima de violència que l’obligava a dur escorta, malgrat que la tenia assignada en la seva condició de cap de l’oposició.