No ha estat una setmana fàcil per a Pedro Sánchez. Si aquest dijous es trobava amb una protesta contra la cimera hispanofrancesa que es va celebrar a Barcelona, aquest dissabte a Madrid s'ha celebrat una manifestació ultra contra el president del govern espanyol. Davant d'aquesta situació Sánchez ha apujat el to contra les dues bandes i ha equiparat les dues protestes. Segons el president del govern espanyol, els manifestants de Barcelona eren "uns nostàlgics" que volen "una Espanya trencada", i que els de Madrid el que volen és una Espanya "uniforme i excloent".

El president de l'executiu central ha comparat així les dues protestes en un míting del PSOE a Valladolid per presentar els candidats socialistes a Castella i Lleó. Aprofitant la comparació, Sánchez s'ha posicionat com el punt central entre, segons ell, els dos extrems. "Entre la manifestació de Barcelona i la de Madrid, hi ha la immensa majoria d'espanyols que volem una Espanya unida, en convivència, que respecti la diversitat i que avanci en drets", ha afirmat el president espanyol. 

La protesta contra la cimera hispanofrancesa que es va celebrar a Barcelona, i que va reunir al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el seu homòleg francès, Emmanuel Macron, va aplegar a unes 30.000 persones segons les entitats organitzadores. La protesta, que es va convocar a la Font Màgica de Montjuïc, es va estendre després amb un grup d'unes dues mil persones fins al consolat francès de Barcelona.

Sánchez també s'ha referit a les polítiques que el govern de Castella i Lleó, format per una coalició entre el PP i Vox, i que en les darreres setmanes ha estat el focus de polèmica per les mesures contra l'avortament que s'han impulsat. "Quina obsessió tenen amb les dones, amb la idea de perpetuar la bretxa de gènere!", ha dit Pedro Sánchez, qui ha remarcat que el PSOE "no ho permetrà" i continuarà impulsant polítiques com la pujada del Salari Mínim Interprofessional per a pal·liar aquesta bretxa salarial de les dones. Sánchez ha assegurat aquest dissabte a Valladolid que "qui vulgui veure un hipotètic Govern de Feijóo i Abascal només ha de veure el que fan Mañueco i Vox a Castella i Lleó".

Madrid s'omple d'ultres contra Pedro Sánchez

La plaça Cibeles de Madrid ha aplegat avui unes 31.000 persones, segons la delegació del govern espanyol a Madrid, en una protesta contra Pedro Sánchez. El rancor a l’independentisme, banderes amb àguiles i referències a ETA han tornat a aparèixer una altra vegada en una manifestació de clau estatal, contrària a les polítiques del govern espanyol presidit per Pedro Sánchez. “A mi que els catalans facin el que vulguin, però és que Sánchez ha entregat Espanya als catalans, i ha fet tot el que li han demanat els independentistes; ara és Catalunya qui roba a Espanya”, manifestava en Francisco a ElNacional.cat poc abans que arrenqués la concentració d’aquest dissabte.