A veure si no ens podem enfadar amb gent de confiança”. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, tanca files amb el seu cap de gabinet després que es fes públic que Miguel Ángel Rodríguez va amenaçar i va insultar una periodista d’elDiario.es. El digital, que més tard ha confirmat que es tracta d’Esther Palomera (la directora adjunta), va publicar el dissabte a primera hora que la seva mà dreta havia escrit a una periodista d’aquest mitjà després de la notícia que la parella d’Ayuso havia cobrat dos milions d’euros en comissions per contractes de mascaretes. Poc després de publicar la informació, el dimarts a la nit, li va enviar un seguit de missatges de WhatsApp: “Us triturarem. Haureu de tancar. Que us bombin. Idiotes”. Davant d’aquestes afirmacions, la persona que va rebre els missatges va respondre si era una “amenaça”. La resposta: “És un anunci”.

 

Ara Ayuso ha sortit en defensa de Miguel Ángel Rodríguez i ha rebaixat les amenaces a una conversa entre “dues persones que tenen una relació de confiança de més de trenta anys que discuteixen per WhatsApp”. “No entenc què fa això fent voltes per enlloc. A veure si tampoc ens podem enfadar amb gent de confiança perquè també es filtra”, ha replicat. I ha fet un totum revolutum mesclant aquesta conversa amb l’amnistia i el cas Koldo. Ayuso ha afirmat que no es “prestarà” a ser “equiparada” a un govern espanyol que fa “vergonya aliena” i que, a parer seu, “menteix d’una setmana a l’altra” sobre els pactes amb Bildu i els independentistes, sobre l’amnistia i sobre els pressupostos. “El futur d’Espanya s’està negociant en mans d’un salvadorenc a Suïssa [en al·lusió a Francisco Galindo Vélez, el diplomàtic salvadorenc escollit pel PSOE i Junts com coordinador del mecanisme de verificació], és tota la transparència que té el govern espanyol”, ha conclòs.

El mateix dia que es va revelar la conversa, Miguel Ángel Rodríguez va reconèixer a El País que els missatges eren certs i va lamentar que haguessin sortit de l’àmbit “particular i privat”. L’assessor de la presidenta va sostenir que el contingut de la conversa era “una manera bronca” de dir que elDiario.es estava “inventant un cas on no n’hi havia”.  A més, en unes declaracions recollides per EFE, Rodríguez també va afirmar que ell i la seva interlocutora han discutit “mil vegades, unes per escrit i altres sense escrits” i que no podia esperar que “una picabaralla amb una amiga fos notícia” i que el govern espanyol “sortís en tromba” a demanar el seu cessament. “Sánchez ha aconseguit el que pretenia: que la convivència a Espanya es faci impossible”, va reblar.

Miguel Ángel Rodríguez PP País Basc Europa Press
Miguel Ángel Rodríguez va tancar la llista del PP a Durango (Biscaia) en les eleccions municipals del 28 de maig del 2023 / Foto: Europa Press

PSOE i Más Madrid reclamen la dimissió de Miguel Ángel Rodríguez

Després de fer-se públics els missatges de la mà dreta d’Ayuso dirigits a elDiario.es, tant el PSOE com Más Madrid van exigir la seva dimissió. Des de la Moncloa, la portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, va esgrimir que “les amenaces i els insults no tenen cabuda en democràcia i inhabiliten per ocupar un càrrec públic”. A ella s’hi va sumar el secretari d’Estat de Comunicació, Francesc Vallès, que va sostenir que aquests comportaments “no es poden donar, no es poden emparar i no es poden excusar”. La líder de Sumar, Yolanda Díaz, va replicar que “aquestes actituds són més pròpies de matons que de càrrecs públics” i la portaveu de Más Madrid a l’Assemblea de Madrid, Manuela Bergerot, va titllar “d’inadmissible” el comportament de Miguel Ángel Rodríguez i va subratllar que “una persona que amenaça els mitjans de comunicació no pot continuar cobrant un salari públic ni un minut més”. A més, Más Madrid ha demanat la seva compareixença al parlament madrileny.

Per la seva banda, la Federación de Asociaciones de Periodistas de España (FAPE) i l’Asociación de la Prensa de Madrid (APM) han emparat i han donat suport als treballadors d’elDiario.es. Les dues institucions consideren que aquestes amenaces són “una pressió intolerable que coarta la llibertat de premsa i atempta contra el dret a la informació veraç dels ciutadans”.

Un vídeo del 2022 d’una empenta a una periodista

A més, en les últimes hores, s’ha tornat a viralitzar un vídeo del 2022 en el qual es veu Miguel Ángel Rodríguez donant una empenta a una periodista de La Sexta després que intenti preguntar a Isabel Díaz Ayuso.

En aquella ocasió, la periodista d’El Intermedio Andrea Ropero va allargar el micròfon a Ayuso i va rebre l’empenta i la reprimenda de Rodríguez: “Ja ha fet declaracions”. Durant la conversa entre tots dos, que va quedar enregistrada, Ropero va recriminar a Rodríguez que l’hagués “empès” i ell li va etzibar que “no calia que fes el ridícul”. “El que està fent el ridícul és vostè, que m’està insultant”, va replicar la periodista. Una mostra més del comportament de Miguel Ángel Rodríguez i la seva relació amb la premsa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!